Sprout Total Count Banner Will Appear Here After Save

Duurzaam Ondernemen - Ons DNA

Ouderschap gaat niet alleen om het zorgen voor jouw baby, maar ook om het zorgen voor de planeet waarin ze zullen opgroeien. Daarom hebben we duurzaamheid centraal gesteld in alles wat we doen.

Onze babywinkel is meer dan alleen een plek om essentiële producten te kopen; Zo nemen we een aantal stappen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren:

  • We kiezen bewust voor merken die hoogwaardige, milieuvriendelijke en ethisch verantwoorde producten aanbieden.
  • We proberen plastic tot een minimum te beperken in onze winkel, en zijn toegewijd aan het recycleren van verpakkingen om zo bij te dragen aan een circulaire economie.
  • Bovendien zorgen we voor een CO2 neutrale leveringen om jouw pakjes aan huis te leveren.
  • ...

Zorgeloos shoppen dus!

Maar bij Milk Bar zijn we vastberaden en willen we NOG verder gaan! Daarom zijn we verheugd om aan te kondigen dat we een nieuw initiatief lanceren: voor elke bestelling boven 30 euro die bij ons wordt geplaatst, wordt een boom geplant. Zo kan jij als milieubewuste ouder jouw steentje bijdragen aan de natuur!

Bij Milk Bar Babystore gaat duurzaamheid hand in hand met het ouderschap. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen, niet alleen in het leven van onze kleintjes, maar ook in de wereld waarin ze zullen opgroeien.

Onze ecologische voetafdruk minimaliseren met Mangrovebossen

Mangrovebossen spelen een cruciale rol in het tegengaan van de voortdurende opstapeling van kooldioxide (CO2) in onze atmosfeer. Mangroves staan bekend om hun buitengewone vermogen om koolstofdioxide op te slaan, een broeikasgas dat grotendeels verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Door hun dichte vegetatie en specifieke groeicondities, kunnen mangrovebomen enorme hoeveelheden CO2 uit de atmosfeer halen en opslaan in de bodem en biomassa. Ze kunnen tot wel vier keer meer koolstof per hectare vastleggen dan veel andere bosgebieden.

Shop bij Milk Bar en draag jouw steentje bij!

Mangrovebossen - De 'koolstofputten' van onze aarde

De unieke eigenschappen van mangroves maken ze tot uitstekende 'koolstofputten'. Hun modderige bodems creëren anaerobe omstandigheden waarin organisch materiaal langzaam wordt afgebroken en koolstof wordt opgeslagen in de grond in plaats van vrijgegeven in de lucht. Bovendien fungeren de wortels van mangroves als barrières die sediment vasthouden en kusterosie verminderen, wat op zijn beurt de opslag van koolstof in de bodem stabiliseert.

Mangrovebossen worden bedreigd

Helaas worden mangrovebossen wereldwijd bedreigd door ontwikkeling, ontbossing en kustontwikkelingsprojecten. Het behoud en herstel van mangrovebossen is daarom van cruciaal belang voor onze planeet. Door te investeren in de bescherming en herbebossing van mangroves, kunnen wij ons steentje bijdragen aan het verminderen van CO2 in de atmosfeer.

  • Al lid van de Milk Bar familie?

    Maak een account aan en spaar punten die je kan inruilen voor een korting.

    Meer info